Menu sluiten

Andere steden

Voordat Peeman de kioskjes ging exploiteren, waren ze daar al geplaatst door een Haagse limonadefabriekant, Van Keeken. Deze Van Keeken ging echter in 1908 failliet. Op deze pagina vindt u foto’s van de kioskjes van Van Keeken, in andere steden.

Buitenhof, met rechts de kiosk van F.J.Th. van Keeken, waar alcoholvrije consumpties werden verkocht, foto uit 1906


Er stonden ook kioskjes van Van Keeken in Leiden. Van de eerste kiosk werd door de heer H.J. Van de Klip dit 3D-model gemaakt. Voor meer informatie verwijs ik ook graag naar deze website.
Koffiehuisje, Buurtweg Wassenaar. De laatste van een hele reeks gebouwd ca 1915 en in de Haagse regio geexploiteerd door Theodoor van Keeken en waar alhocolvrije consumpties verkrijgbaar waren. Aan de identieke variant in Nijmegen is de naam van Peeman verbonden. Hier nog in de oorspronkelijke toestand, voordat er een aanbouwtje aan is gemaakt. In 2009 is dit Rijksmonumentje door de gemeente Den Haag verkocht aan de gemeente Wassenaar. Scan van dia, ca 1975.

Het kioskje in Wassenaar is nog steeds in gebruik, vlakbij de hockeyvelden van HGC.

Op 27 november 2018 is het kioskje verplaatst vanwege de verkeersveiligheid. Bekijk hieronder een videoverslag van Omroep West.

Ook het Keetje van Van Keeken op het Noordeinde is gebruikt om een model van te maken. Dat model ziet u hier.

Ook in Quedlinburg in de Harz in Duitsland staat een kioskje dat sprekend op een Peemankeetje lijkt. De herkomst en eventuele link is nog onduidelijk.

Een artikel over het Haagse koffiehuis. Bron:
Haags Industrieel Erfgoed (SHIE)
Bekijk pdf